Verdijevim ‘Nabuccom’ otvoren prvi Opera Zagreb Festival

Hrvatsko narodno kazalište Zagreb je pokrenulo festival kako bi predstavio najbolje operne produkcije hrvatskih nacionalnih i evropskih teatarskih kuća, ali i privuklo novu publiku.

Popratni festivalski program na dane predstava počinje muzičkim događanjima ispred kazališta gdje će autorski tim upoznati publiku i sve zainteresirane o operi koja se izvodi to veče (Pixsell)

Izvođenjem Verdijevog Nabucca Opere zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), pod dirigovanjem Piera Giorgia Morandija i u režiji Giancarla del Monaca, otvoren je prvi Opera Zagreb Festival.

Kao kazalište s dugogodišnjom opernom tradicijom i umjetnicima koji su svoj ugled potvrdili i na stranim opernim pozornicama, HNK Zagrebje pokrenuo festival kako bi predstavio najbolje operne produkcije hrvatskih nacionalnih i evropskih teatarskih kuća, ali i stekao novu publiku, javlja Hina.

Program se nastavlja 29. juna, gostovanjem HNK Split, koje će izvesti operu Cavalleria Rusticana Pietra Mascagnija, pod dirigentskom palicom Jure Bučevića i u režiji Jelene Bosančić.

Osječki HNK dolazi 1. jula Ljubavnim napitkom Gaetana Donizettija, operom pamtljivih arija, kojom diriguje maestro Mladena Tutavca i u režiji Ozrena Prohića.

Gostuju opere iz Splita, Osijeka, Rijeke, Ljubljane

Za 3. jula najavljena je Pikova dama Pjotra Iljiča Čajkovskog, dirigenta Valentina Egela te reditelja Christiana Romanowskog i Dunje Vejzović, u ivođenju opernog ansambla HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke.

Festival 5. jula zatvaraju ovogodišnji međunarodni gosti, SNG Opera in balet Ljubljana, predstavom Faust Charlesa Gounoda, kojom će dirigovati Ayrton Desimpelaere, u režiji Franka Van Laecka.

Popratni festivalski program na dane predstava počinje muzičkim događanjima ispred kazališta gdje će autorski tim upoznati publiku i sve zainteresirane o operi koja se izvodi to veče. Druženje sa solistima i autorskim timovima, uz razna iznenađenja, trajat će do početka predstave, a publika koja nije uspjela nabaviti ulaznicu ili samo želi poslušati kako opera zvuči moći će audioprijenosom uživo ispred kazališta uživati u opernim izvedbama.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada