Preminuo hrvatski glumac Krunoslav Šarić

Dugo godina Krunoslav Šarić je radio u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, a potom je postao stalni član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Osim sjajnih uloga u dubrovačkom teatru i po dolasku u Zagreb, Šarić je ostvario i brojne uloge u televizijskim serijama i filmovima te dobio brojna priznanja (Pixsell)

Istaknuti glumac Krunoslav Šarić, koji je ostavio veliki trag u hrvatskom glumištu, umro je u 79. godini, potvrdili su iz Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, gdje je Šarić do umirovljenja bio dugogodišnji član Drame.

Krunoslav Šarić rođen je 1944. godine u Derventi te nakon srednje škole upisuje studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, koji završava 1969. godine u klasi Koste Spajića.

Nakon diplome radio je u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, prvo kao vanjski suradnik, a onda kao stalni član glumačkog ansambla sve do odlaska u Zagreb.

Brojne uloge, ali i priznanja

Najpoznatiji je po ulogama ostvarenim na Dubrovačkim ljetnim igrama kao što su: Ivo Marinović u Vojnovićevom Ekvinociju, Macbeth u Shakespeareovom Macbethu, Baal u Brechtovom Baalu, Sabljak u Orgijama monaha Janka Polića Kamova te uloge na Dubrovačkim ljetnim igrama poput Mortimera u Eduardu II, redatelja Georgija Para.

Od 1983. pa do 2010. i odlaska u mirovinu, bio je stalni član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Osim sjajnih uloga u dubrovačkom teatru i po dolasku u Zagreb, ostvario je i brojne uloge u televizijskim serijama i filmovima te dobio brojna priznanja, među ostalim Nagradu Vladimira Nazora, javlja Hina.

Izvor: Agencije