Michaelu Douglasu počasna Zlatna palma u Cannesu

‘Uvijek je dašak svježeg zraka biti u Cannesu, koji je uvijek pružao prekrasnu platformu za odvažne kreatore, umjetničku smionost i izvrsnost u pripovijedanju’, rekao je Douglas komentirajući nagradu.

Nagrada će Douglasu biti uručena na svečanosti otvorenja festivala 16. maja (EPA)

Američki glumac Michael Douglas ovaj će mjesec nadopuniti svoj dugi niz priznanja kada mu Filmski festival u Cannesu dodijeli počasnu Zlatnu palmu.

Organizatori najvećeg filmskog festivala će odati počast dvostrukom dobitniku Oscara na svečanosti otvorenja festivala 16. maja kao priznanje za njegovu „briljantnu karijeru i angažman u kinematografiji“, javlja Reuters.

Douglas (78) je poznat po raznovrsnim ulogama, uključujući filmove kao što su Kineski sindrom, Sirove strasti, Dan ludila, Moj život s Liberaceom… Svi su prikazani u Cannesu.

‘Magija filma nije samo u onome što vidimo na platnu’

„Uvijek je dašak svježeg zraka biti u Cannesu, koji je uvijek pružao prekrasnu platformu za odvažne kreatore, umjetničku smionost i izvrsnost u pripovijedanju“, rekao je Douglas, poznat i po filmovima Wall Street te Fatalna privlačnost.

„Od mog prvog dolaska ovdje 1979. godine, kada je prikazan Kineski sindrom, do premijere filma Moj život s Liberaceom 2013. godine, festival me uvijek podsjećao da magija filma nije samo u onome što vidimo na platnu, već i u njegovoj sposobnosti da utječe na ljude širom svijeta“, dodao je Douglas.

Dosadašnji dobitnici nagrade uključuju pokojnu francusku filmsku redateljicu Agnes Varda i glumicu Jodie Foster, prenosi Hina.

Izvor: Agencije