Vijek postojanja Beogradska filharmonija će slaviti godinu dana

Centralni događaj obilježavanja stogodišnjice postojanja Filharmonije će biti gala koncert na Kolarcu, zakazan za 20. jun, sa maestrom Zubinom Mehtom kao dirigentom.

Tokom naredne koncertne sezone, od septembra ove do juna naredne godine, predviđeno je 25 koncerata Beogradske filharmonije (Tanjug)

Beogradska filharmonija će ove godine obilježiti vijek postojanja, a početak slavlja planiran je tokom juna uz tri „spektakularna“ programa, najavili su organizatori.

Centralni događaj obilježavanja stogodišnjice postojanja Filharmonije će biti gala koncert na Kolarcu, zakazan za 20. jun, sa maestrom Zubinom Mehtom kao dirigentom. Osim tog nastupa, planirani su i nastupi u Tirani i Skoplju u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Ulaznice za koncert u Beogradu će biti u prodaji od 1. juna na filharmonijskoj blagajni, kao i online.

‘Disneyeva fantazija’ na Ušću

Rođendanski koncert pod nazivom „ZAuVEK“ će biti održan 13. juna, kao poklon publici. Poklon ulaznice je moguće preuzeti od 5. juna na blagajni.

Treći od najavljenih nastupa će biti izvođenje Disneyeve fantazije zajedno sa Gabrijelom Felcom. Zakazan je za 2. jul na Ušću i takođe će biti besplatan. Organizatori su ga najavili kao „najveći muzički piknik“ do sada.

Beogradska filharmonija će i nakon tih nastupa cijele koncertne sezone obilježavati stogodišnjicu postojanja, u okviru koje je, od septembra ove do juna naredne godine, predviđeno 25 koncerata.

Izvor: Agencije