Harrison Ford u Cannesu primio počasnu Zlatnu palmu

Novi film o Indiani Jonesu će doći u kina dvorane u SAD-u 30. juna; to je prvi film o Indiani koji nije režirao Steven Spielberg.

Harrison Ford i Calista Flockhart dolaze na projekciju novog filma o Indiani Jones tokom 76. Cannes Film Festivala (EPA)

Glumac Harrison Ford i ostala ekipa došli su na festival u Cannesu da prisustvuju svjetskoj premijeri filma Indiana Jones i artefakt sudbine, što je jedan od velikih događaja najavljenih za ovogodišnje 76. izdanje festivala.

Ford (80) koji je rekao da će mu ovaj film o Indiana Jonesu biti posljednji u ulozi tog lika također je dobio počasnu Zlatnu palmu prestižnog filmskog festivala.

Prošle godine sličan prijem i počasna Zlatna palma organizovani su za film Top Gun Maverick i Toma Cruisea, piše AP a prenosi Beta.

‘Upravo sam vidio moj život pred očima’

“Jako sam dirnut ovim. Kažu pred smrt vidiš kako ti život prolazi pred očima, ja sam upravo vidio moj život pred očima. Veliki dio mog života, ne cijeli moj život”, rekao je Ford i zahvalio se supruzi Calisti Flockhart kao i reditelju filma Jamesu Mangold i glumici Fibi Waller-Bridge.

Novi film o Indiani Jonesu će doći u kina dvorane u SAD-u 30. juna. To je prvi film o Indiani koji nije režirao Steven Spielberg, niti je u scenariju učestvovao George Lucas.

Umjesto toga, Mangold je režirao film u kome glavne uloge pored Forda imaju Fibi Waller-Bridge, Antonio Banderas i Mads Mikkelsen.

Izvor: Agencije