Banksyjeva umjetnička djela uskoro na velikoj izložbi

Na izložbi pod nazivom ‘The Art of Banksy’, koja će biti otvorena 5. jula u Regent Streetu, posjetitelji će moći vidjeti više od 110 djela anonimnog umjetnika iz Bristola.

Izložena će biti i djela koja su Banksyju donijela međunarodnu slavu, poput 'Djevojke s balonom' (Reuters)

Najveća svjetska zbirka autentičnih Banksyjevih umjetničkih djela bit će uskoro izložena u Londonu.

Na izložbi pod nazivom „The Art of Banksy“, koja će biti otvorena 5. jula u Regent Streetu, posjetitelji će moći vidjeti više od 110 djela anonimnog umjetnika iz Bristola, javlja dpa.

Među njima će biti i djela koja su Banksyju donijela međunarodnu slavu, poput Djevojke s balonom, Bacača cvijeća i Rude Coppera, kao i niz ostalih djela koje će posjetitelji moći vidjeti prvi put.

Izložba planirana u 15 gradova

Ondje će biti izložen i Banksyjev Dismaland, tematski park neprikladan za djecu, angažirani The Walled Off Hotel u Betlehemu i nedavno objavljena umjetnička djela koja se bave temom rata u Ukrajini.

Izložbu bi u 15 gradova svijeta trebalo vidjeti više od 1,5 miliona posjetitelja, premda kustos nije dobio dopuštenje za postav od samoga umjetnika.

Na londonskoj će izložbi prvi put bliski umjetnikovi saradnici podijeliti svoje priče i dati jedinstven uvid u neke od poznatih slika. Anonimna će svjedočanstva otkriti pojedinosti o tome na koji su način osmišljene Banksyjeve ulične umjetničke vratolomije, prenosi Hina.

Izvor: Agencije