Majsko izdanje časopisa ‘Vogue’ na Brailleovom pismu

‘Vogue’ je u majskom izdanju fokusiran na inkluzivnost i predstavlja talentirane osobe s invaliditetom.

Izdanje sadrži priče 19 osoba s invaliditetom iz svijeta mode, sporta, kulture i aktivizma koje su predstavljene kroz intervjue, eseje i druge forme (EPA)

Glavni urednik britanskog Voguea Edward Enninful oduševljen je reakcijom na prvo izdanje njegova časopisa na Brailleovom pismu za slijepe i slabovidne osobe.

Majsko izdanje modne publikacije, koja je u Velikoj Britaniji pokrenuta 1916. godine, dostupno je u fizičkom izdanju na Brailleovom pismu kao i u obliku audiozapisa.

„Prvi put u historiji @britishvogue, drago mi je podijeliti s vama da je časopis sada dostupan na Brailleovom pismu, za slijepe i slabovidne osobe“, objavio je Enninful na Instagramu. „Vogueov tim i ja smo oduševljeni reakcijom na majsko izdanje, ali ono što nas je proces rada na njemu naučio jest da su najvažnije opipljive i trajne promjene“.

Prema njegovim riječima, „Vogue, kao modna i izdavačka industrija još ima mnogo toga da uradi“.

Fokusirani na inkluzivnost

Majsko izdanje časopisa fokusirano je na inkluzivnost i predstavlja talentirane osobe s invaliditetom, uključujući zvijezdu naslovnice Sinead Burke, irsku spisateljicu i aktivisticu za osobe s invaliditetom koja ima ahondroplaziju, najčešći oblik patuljastog rasta.

U ovom su izdanju, također, glumica Selma Blair, modeli Aaron Rose Philip i Ellie Goldstein te američka prevoditeljica znakovnog jezika i izvođačica Justina Miles kao zasebne naslovne zvijezde.

Izdanje sadrži priče 19 osoba s invaliditetom iz svijeta mode, sporta, kulture i aktivizma predstavljene kroz intervjue, eseje i druge forme, prenosi Hina.

Izvor: Agencije