Film o ‘Super Mariju’ oborio rekord zarade za adaptaciju video igara

Zaradivši 377 miliona dolara u nekoliko dana prikazivanja, ‘The Super Mario Bros’ je premašio film ‘Warcraft’, ali i animirani dječiji film ‘Frozen 2’.

Film Universala i Illuminationa zaradio je za samo dva dana vikenda 146,4 miliona dolara (Reuters)

Animirani film The Super Mario Bros oborio je rekord zarade za adaptaciju video igara, a samo u pet dana prikazivanja u sjevernoameričkim bioskopima uprihodovao je 204,6 miliona dolara, objavio je producent.

Film kompanija Universal Pictures i Illumination zaradio je za samo dva dana vikenda 146,4 miliona dolara, javlja AP.

Sa procijenjenom međunarodnom zaradom od 173 miliona dolara i ukupno 377 miliona dolara, The Super Mario Bros je oborio rekorde za adaptacije video igara.

Zaradom je premašio film Warcraft, koji je zaradio 210 miliona dolara, te animirani dječiji film Frozen 2 koji je producentima donio 358 miliona dolara.

Franšiza ‘Minions’ zaradila pet milijardi dolara

The Super Mario Bros je donio rekord i za Illumination, prodavaonicu animacije koja stoji iza uspješnih franšiza poput Minions, koja je zaradila više od pet milijardi dolara od svojih 13 filmova.

„Partnerstvo između Nintenda i Illuminationa je nevjerovatno i dovelo je do ovog izvanrednog učinka“, rekao je Jim Orr, direktor Universala za domaću distribuciju.

Kritike su i pozitivne i negativne, prenosi Beta. The Super Mario Bros trenutno ima 56 posto na popularnom sajtu za ocjenjivanje filmova Rotten Tomatoes.

Izvor: Agencije