‘Sve u isto vrijeme’ dobio većinu nagrada Spirit

Film o kinesko-američkoj vlasnici praonice veša osvojio je veliki broj priznanja na dodjelama holivudskih nagrada uoči dodjele Oscara.

Glasači su dodijelili sedam nagrada filmu koji je snimljen za 25 miliona dolara (EPA)

Film Sve u isto vrijeme, koji se bavi idejom paralelnih stvarnosti, osvojio je nekoliko filmskih nagrada u subotu, uključujući za  najbolji igrani film, na dodjeli nagrada Spirit, jednoj od posljednjih velikih holivudskih svečanosti prije Oscara sljedećeg vikenda.

Film o kinesko-američkoj vlasnici praonice veša koja se bori s plaćanjem poreza usred porodičnih previranja osvojio je mnogo trofeja na dodjelama holivudskih nagrada uoči dodjele Oscara 12. marta.

Film je pobijedio u svakoj kategoriji nagrada Spirit u kojoj je bio nominiran na ceremoniji održanoj u velikom šatoru na plaži Santa Monica u Los Angelesu u čast nisko i srednjebudžetnih filmova.

Glasači su dodijelili sedam nagrada filmu koji je snimljen za 25 miliona dolara i postao je najveći hit nezavisnog studija A24, s globalnom zaradom na kino blagajnama iznad 100 miliona dolara.

Michelle Yeo  – najbolja glumačka izvedba

“Ovo je previše. Baš smo sretni!” rekao je koreditelj Daniel Scheinert, preuzimajući posljednju nagradu večeri.

Michelle Yeo osvojila je nagradu za najbolju glumačku izvedbu.

Ovo je prva godina u kojoj se Spirit Awards odlučio za rodno neutralnu glumačku kategoriju i ukinuo nagrade za najboljeg glumca i glumicu.

Scheinert i Daniel Kwan osvojili su nagrade za režiju i najbolji scenarij.

Trenutno je u toku glasanje za Oscare, koje će biti zaključeno u utorak, prije nego što sljedeće nedjelje na ceremoniji budu podijeljeni najpoželjniji zlatni kipići u Hollywoodu.

Izvor: Agencije