Otvorene prijave za jubilarni Pula Film Festival

Festival, koji ove godine obilježava 70 godina postojanja, održat će se od 15. do 22. jula.

Filmska ostvarenja su u konkurenciji za 16 nagrada u sekciji Hrvatski film te četiri za filmove iz Hrvatske manjinske koprodukcije (Pixsell)

Pulski filmski festival raspisao je javni poziv za prijavu filmova u Glavni program koji obuhvaća takmičarske sekcije Hrvatski film i Hrvatska manjinska koprodukcija, objavili su organizatori.

Festival, koji ove godine obilježava 70 godina postojanja, održat će se od 15. do 22. jula, javlja Hina.

O dobitnicima Zlatnih arena odlučivat će peteročlani ocjenjivački sud, a dodijelit će se 16 nagrada u sekciji Hrvatski film te četiri za filmove iz Hrvatske manjinske koprodukcije.

Umjetnički direktor Pulskog filmskog festivala Danijel Pek izjavio je da Pula postaje festival hrvatskog dugometražnog filma te kako će „igrani film činiti glavninu programa, premda je festival otvoreni i za iznimna ostvarenja u dugometražnom animiranom i dokumentarnom filmu“.

Mogu se prijaviti i manjinske hrvatske koprodukcije

„Pravo prijave u sekciju Hrvatski film imaju dugometražni filmovi nastali u potpunosti u hrvatskoj produkciji, većinske hrvatske produkcije i manjinske hrvatske koprodukcije u kojima je udio sudjelovanja hrvatskih filmskih umjetnika veći od 50 posto“, naveli su iz Pula Film Festivala.

Hrvatska manjinska koprodukcija podrazumijeva dugometražne igrane filmove koji se mogu kvalificirati kao službene manjinske hrvatske koprodukcije prema odredbama Konvencije Vijeća Evrope o kinematografskoj koprodukciji ili važećim bilateralnim koprodukcijskim sporazumima koje je Republika Hrvatska sklopila s drugim zemljama.

Filmovi se prijavljuju putem online obrasca na mrežnoj stranici festivala s time da ih mogu prijaviti producenti, reditelji i nacionalna filmska tijela koja imaju pravo i ovlaštenje za zastupanje i prijavljivanje filmova.

Izvor: Agencije