Sarajevski sajam knjiga posvećen autorskim pravima i slobodama

Zbog povećanog interesa i broja prijavljenih učesnika na sajmu, ove godine Centar Skenderija će staviti u funkciju dodatne prostore tog sportsko-poslovnog kompleksa.

Sajam će biti otvoren za posjetitelje svakog dana u terminu od 10:00 do 19:00 (Anadolija - Arhiva)

Internacionalni Sarajevski sajam knjiga i učila, koji se ove godine održava pod motom „Autorska prava i slobode“, bit će održan od 12. do 17. aprila u sarajevskoj Skenderiji.

Ovogodišnje izdanje sajma knjiga, 34. po redu, obilježit će brojni noviteti, koji će biti predstavljeni kroz niz različitih aktivnosti, saopćeno je iz KJP Centar Skenderija – Sarajevski sajam.

Zbog povećanog interesa i broja prijavljenih izlagača i učesnika na sajmu, ove godine Centar Skenderija će staviti u funkciju dodatne prostore kompleksa, ukupne bruto izložbene površine 4.500 kvadratnih metara, prenijela je Fena.

Okrugli sto o autorskim pravima i slobodama

Očekuje se povećano učešće izlagača iz Bosne i Hercegovine, kao i izlagača iz drugih država koji pristižu iz svih krajeva svijeta. U okviru 34. internacionalnog Sarajevskog sajma knjiga i učila, u Bosanskoj kući knjiga bit će predstavljeno više od 100 djela.

U skladu s ovogodišnjim motom sajma, 13. aprila će u Svečanom salonu Centra Skenderija biti održan okrugli stol na temu „Autorska prava i slobode – Tradicionalna pitanja i tehnološki izazovi“, na kojem će učestvovati domaći i inostrani eksperti iz područja autorskih prava.

Sajam će biti otvoren za posjetitelje svakog dana u terminu od 10:00 do 19:00, najavili su organizatori.

Izvor: Agencije