Film Francoisa Ozona otvara ovogodišnji FEST

Ovogodišnji FEST, pod sloganom ‘Strast života’, bit će održan od 24. februara do 5. marta.

Film Francoisa Ozona će beogradska publika imati prilike da vidi prije francuske, najavili su organizatori (EPA)

Najnovije ostvarenje francuskog reditelja Francoisa Ozona, krimi drama Zločin je moj (Mon crime), otvorit će 24. februara 51. Međunarodni filmski festival u Beogradu – FEST, najavili su organizatori.

„Reč je o međunarodnoj premijeri najnovijeg filma jednog od najznačajnijih evropskih reditelja svoje generacije i ostvarenju koje će beogradska publika imati prilike da vidi pre francuske, budući da film ulazi u tamošnje bioskope tek 8. marta“, navodi se u najavi.

U filmu igraju poznati francuski glumci Isabelle Huppert, Fabrice Luchini i Andre Dussolier, prenosi Beta.

Čest gost na FEST-u

Ozon je rekao da je film u suštini priča o „trijumfu sestrinstva“ i da je svojevrsno odavanje počasti radovima Jeana Renoira, Francoisa Truffota, Ernsta Lubitscha i Franka Capre, a posebno američkim romantičnim komedijama iz ‘30-ih godina prošlog vijeka.

Riječ je o 23. igranom ostvarenju Francoisa Ozona, čiji su filmovi, kao što su Sve je prošlo dobro (2021), Milošću Božjom (2018), Dvostruki ljubavnik (2017), Franc (2016), Nova prijateljica (2014), Mlada i lijepa (2013), Bazen (2003) i Osam žena (2002), do sada već prikazivani na FEST-u.

Ovogodišnji FEST, pod sloganom „Strast života“, bit će održan od 24. februara do 5. marta.

Izvor: Agencije