Beyonce oborila rekord po broju Grammy nagrada

Beyonce je osvojila četiri Grammyja, uključujući nagradu za najbolji dance/elektronski album, čime ih je u svojoj karijeri ukupno osvojila 32, no opet je ostala bez nagrade za album godine.

Uprkos uspjehu tokom godina, Beyonce nikada nije osvojila nagradu za najbolji album (Reuters)

Pop zvijezda Beyonce oborila je rekord na dodjeli Grammyja za najviše osvojenih nagrada u karijeri, ali je ponovno izgubila u prestižnoj kategoriji za album godine od britanskog pjevača Harryja Stylesa, javlja Reuters.

Beyonce je osvojila četiri Grammyja, uključujući nagradu za najbolji dance/elektronski album, čime ih je u svojoj karijeri ukupno osvojila 32. Dosad je taj rekord, s 31 osvojenim trofejom, držao pokojni dirigent klasične muzike Georg Solti.

Uprkos uspjehu tokom godina, Beyonce nikada nije osvojila nagradu za najbolji album. Harry Styles dobio je tu prestižnu nagradu za album „Harry's House“.

Pjesma godine je ‘Just Like That’ Bonnie Raitt

„Toliko sam bio inspiriran svakim umjetnikom u ovoj kategoriji“, rekao je iznenađeni Styles primajući nagradu.

Album pjevačice Lizzo „About Damn Time“ proglašen je albumom godine, a pjesma godine je „Just Like That“ Bonnie Raitt.

Američka jazz pjevačica Samara Joy proglašena je najboljom novom umjetnicom. Reper Bad Bunny je kući odnio nagradu za najbolji album urbane muzike za „Un Verano Sin Ti“. Najboljim rap albumom proglašen je „Mr. Morale & the Big Steppers“ Kendricka Lamara, prenosi Hina.

Izvor: Agencije