‘Krizni tim’ na dodjeli Oscara kako bi spriječio incidente

Glumac Will Smith je prošle godine ošamario komičara Chrisa Rocka nakon što se ovaj neprimjereno našalio na račun Smithove supruge Jade Pinkett.

Smith je nakon incidenta uputio izvinjenje Akademiji filmske umjetnosti, ali i Rocku (Reuters)

Na ovogodišnjoj dodjeli filmske nagrade Oscar bit će uveden „krizni tim“ kako bi spriječio incidente na sceni, kao odgovor na to što je Will Smith prošle godine udario Chrisa Rocka na pozornici, prenio je BBC.

Šef Akademije filmskih umjetnosti i nauka Bill Kramer rekao je novinarima da je novoformirana jedinica prošla kroz mnogo scenarija, nadajući da će biti spremna „za sve“.

„Zbog prošle godine, otvoreni smo za brojne stvari koje se mogu dogoditi na dodjeli Oscara“, rekao je Kramer dodajući kako će „krizni tim brže reagirati“ na moguće incidente.

Zabrana dolaska na svečanosti

Smith je ošamario komičara Rocka nakon što se ovaj našalio na račun Smithove supruge Jade Pinkett zbog toga što nema kosu, iako je bez nje ostala iz zdravstvenih razloga. Nakon što se vratio na svoje sjedište, Will Smith je nekoliko puta ponovio: „Ne spominji moju suprugu“.

Potom je Akademija zabranila Smithu učešće na svim događajima u njenoj organizaciji, uključujući dodjelu Oscara, u narednih 10 godina.

Smith je uputio izvinjenje Akademiji i Rocku te najavio da će prihvatiti i druge sankcije koje Akademija bude uvela zbog tog incidenta.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada