Bruceu Willisu dijagnosticirana demencija

Slavnom glumcu je prošle godine dijagnosticirana afazija, koja uzrokuje poteškoće s govorom, no bolest je uznapredovala i postavljena mu je preciznija dijagnoza, navela je porodica.

Danas ne postoje lijekovi za ovu bolest, nadamo se da će se to promijeniti u godinama koje dolaze, objavila je Willisova porodica (EPA)

Glumac Bruce Willis ima frontotemporalnu demenciju, objavila je njegova porodica na društvenim mrežama, dodajući kako je „olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu“, javio je BBC.

Willisu (67) je dijagnosticirana afazija – koja uzrokuje poteškoće s govorom – u proljeće prošle godine, no to je uznapredovalo i postavljena mu je preciznija dijagnoza, navela je porodica.

Izrazili su mu „najdublju zahvalnost za nevjerovatan izliv ljubavi“.

Ne postoje lijekovi za bolest

Porodica je prenijela kako je frontotemporalna demencija najčešći oblik demencije kod osoba mlađih od 60 godina.

„Danas ne postoje lijekovi za ovu bolest, što je stvarnost za koju se nadamo da će se promijeniti u godinama koje dolaze“, navodi se u njihovoj izjavi.

Willis je postao poznato ime ‘80-ih i ‘90-ih godina prošlog stoljeća nakon što je glumio u filmovima kao što su Umri muški, Šesto čulo, Armagedon i Pulp Fiction.

Bio je nominiran za pet Zlatnih globusa, a osvojio je jedan, za ulogu u filmu Moonlighting. Također je bio u konkurenciji za nagradu Emmy, i to tri puta, a dva puta je postao laureat.

Izvor: Agencije