Najgledanija Netflixova serija i kao pozorišna predstava

Serija ‘Stranger Things’ debitirala je na Netflixu 2016. godine i postala najgledanija na toj platformi na engleskom jeziku.

Radnja predstave 'Stranger Things: The First Shadow' odvija se 1959. godine, dva desetljeća prije perioda koje se istražuje u TV seriji (Reuters)

Neobičan svijet izmišljenog grada Hawkinsa u državi Indiana oživio je u Londonu na premijeri kazališne predstave temeljene na Netflixovoj hit-seriji Stranger Things.

Radnja predstave Stranger Things: The First Shadow odvija se 1959. godine, dva desetljeća prije perioda koje se istražuje u TV seriji. Producirali su je Matt i Ross Duffer, braća koja su stvorila seriju, javlja Reuters.

Jim Hopper i Joyce Maldonado, odrasli likovi u TV seriji, srednjoškolske su kolege s uobičajenim tinejdžerskim brigama o automobilima i nastavi dok ne stigne novi učenik.

Posljednja sezona odgođena zbog štrajka

„Baca svjetlo na pozadinsku priču svih naših likova i također počinje davati neke naznake o tome kamo idemo u posljednjoj sezoni serije“, rekao je Matt Duffer na premijeri predstave u londonskom West Endu.

Stranger Things debitirao je na Netflixu 2016. godine i postao najgledanija serija na toj platformi na engleskom jeziku. Serija govori o grupi tinejdžera koji se bore s nadnaravnim događajima u izmišljenom gradu Hawkinsu.

Peta i posljednja sezona serije Stranger Things odgođena je zbog dva holivudska štrajka ove godine, a produkcija se nastavlja početkom naredne godine, prenosi Hina.

Izvor: Agencije