Iako okončan, štrajk u Hollywoodu pomjerio premijere filmova

Štrajk glumaca i scenarista zaustavio je proizvodnju TV serija i filmova, a nakon njegovog okončanja studiji užurbano rade na rasporedu završetka nedovršenih projekata.

Holivudski studiji prilagođavaju rasporede premijera nakon završetka četveromjesečnog štrajka glumaca i scenarista (EPA)

Walt Disney je odgodio prikazivanje Marvelovog filma Blade, nastavka Deadpoola, ali i nekoliko drugih filmova jer su holivudski studiji prilagodili rasporede nakon završetka četveromjesečnog štrajka glumaca i scenarista.

Nastavak Deadpoola, koji je trebao stići u kina prošlog maja, sada će biti prikazivan krajem jula naredne godine, prenio je Reuters. To je prisililo Disney da pomakne i svoje planirano prikazivanje filma Captain America: Brave New World sa jula 2024. na februar 2025. godine.

Višemjesečna prolongiranja premijera

Drugi Marvelov film o superherojima, Thunderbolts pomaknut je za jul 2025. godine, a premijera filma Blade odgođena je za novembar iste godine.

Štrajk glumaca koji je trajao 118 dana zaustavio je proizvodnju TV serija i filmova. Nakon što je u srijedu postignut sporazum o okončanju štrajka, studiji i glumci rade na rasporedu završetka nedovršenih projekata.

Osim Marvela, Disney je pomaknuo premijeru Mufasa: Kralj lavova za decembar 2024. godine, pet mjeseci kasnije nego što je prvotno planirano, prenijela je Hina.

Izvor: Agencije