Otkazana dodjela nagrada MTV-a zbog rata u Gazi i Izraelu

S hiljadama već izgubljenih života, ne čini se da je trenutak za globalno slavlje, rekli su organizatori.

Američka kantautorica Taylor Swift (EPA)

Dodjela nagrada MTV-a Europe Music Awards, koja je trebala biti održatna u novembru u Parizu, otkazana je, rekli su organizatori, navodeći kao razlog “nestabilnost svjetskih događaja” u vrijeme sukoba u Izraelu i Gazi.

Dodjela nagrada, na kojoj su među nominiranima bili Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Bad Bunny i Foo Fighters, trebala je biti održana 5. novembra, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

“S obzirom na nestabilnost svjetskih događaja, odlučili smo da nećemo nastaviti s dodjelom MTV EMA 2023. iz velikog opreza prema hiljada zaposlenika, članova ekipa, umjetnika, simpatizera i partnera koji putuju iz svih krajeva svijeta kako bi učestvovali u predstavi”, rekao je u izjavi glasnogovornik.

‘Nagrada MTV EMA ponovo 2024.’

“Godišnja dodjela nagrada MTV-a je globalno slavlje muzike”, kazao je, dodajući da se “ovo ne čini kao trenutak za globalno slavlje” dok se nastavlja rat u Izraelu i Gazi.

“S hiljadama već izgubljenih života, trenutak je žalosti. Veselimo se što ćemo ponovno ugostiti dodjelu MTV EMA u novembru 2024. godine.”

Izrael je odgovorio na napad izveden 7. oktorba obećanjem da će uništiti Hamas, stavljanjem cijelog Pojasa Gaze od 2,3 miliona ljudi pod potpunu opsadu i neprekidnim bombardiranjem enklave.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada