Nesnimljeni filmovi dobili festival

Gotovo svaki filmski reditelj ima bar jedan omiljeni projekt na kojem je radio godinama, a koji nikada nije snimio, kažu organizatori festivala.

O tome kako su planirali i zašto nisu snimili film 'Čudo u Poskokovoj Dragi' govorit će Rajko Grlić i Ante Tomić (Pixsell)

Festival nesnimljenog filma, povodom 60 godina Dvorane Kulturnog centra (DKC) u Beogradu bit će održan od 19. do 21. oktobra, najavili su organizatori.

U saopštenju za prvi međunarodni festival takve vrste piše da „gotovo svaki filmski reditelj ima bar jedan omiljeni projekat na kojem je radio godinama, a koji nikada nije snimio“, prenosi Beta.

Tako će biti predstavljen nesnimljeni film Čudo u Poskokovoj Dragi, o kojem će govoriti Rajko Grlić, Ante Tomić, Goran Bogdan i Ivana Roščić, dok će u pratećem programu biti prikazan Grlićev film Ustav Republike Hrvatske.

Posveta najstarijem aktivnom bioskopu u Beogradu

Osim njega, o nesnimljenom filmu Doktor D, govorit će Goran Marković, Tihomir Stanić, Sergej Trifunović i Katarina Marković, a poslije toga će biti prikazan Markovićev film Delirium Tremens.

Na kraju će se pričati i tome zašto nije snimljen film Tramontana, o čemu će govoriti Srđan Karanović, Mike Downey i Miloš Milovanović. U pratećem programu je Karanovićev film Miris poljskog cveća.

Festival je dio programa obilježavanja 60 godina neprekinutog rada najstarijeg aktivnog beogradskog bioskopa – DKC Beograd. Programom je predviđen i niz sadržaja, poput dodjele počasnih sjedišta odabranim filmskim autorima iz Srbije i bivše Jugoslavije, te filmskog maratona i izložbe.

Izvor: Agencije