Hanksu tri nominacije za ‘Zlatnu malinu’

Dok film ‘Elvis’ i njegovu zvijezdu Austina Butlera kritičari hvale, Hanksovu ulogu njegova menadžera, pukovnika Toma Parkera mnogi su žestoko kritizirali.

Istovremeno, Tom Hanks je u užem izboru za Oscara za najboljeg glumca u filmu 'A Man Called Otto' (EPA)

Premda je njegov posljednji film Elvis, u kojemu glumi pjevačeva menadžera Toma Parkera, favorit u kategoriji najboljeg filma na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Oscar, Tom Hanks je ostao nemalo iznenađen kad je saznao da je zaradio tri nominacije za Zlatnu malinu, nagradu koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja, javlja AFP.

Za Zlatnu malinu nominiran je za dvije uloge: spomenutu ulogu u biografskom filmu Elvis i za ulogu Geppetta u Disneyjevu remakeu filma Pinocchio.

U priopćenju za javnost organizatora dodjele Zlatnih malina stoji da je Hanksova uloga u filmu Elvis “najviše ismijavana izvedba u 2022. godini”.

Dodatno je nominiran u kategoriji “najgorega filmskog spoja”, a to je “Tom Hanks i njegovo lice puno lateksa (uz smiješan naglasak)”.

I u konkurenciji za nagradu ‘Oscar’

U kritici The New York Timesa piše da se Hanks u filmu Pinocchio pojavljuje s gomilom lateksa na licu i ima bizaran naglasak.

Hanks je u užem izboru za Oscara za najboljeg glumca u filmu A Man Called Otto.

I dok film Elvis i njegovu zvijezdu Austina Butlera kritičari hvale, Hanksovu ulogu njegova menadžera, pukovnika Toma Parkera mnogi su žestoko kritizirali.

Disneyjev Pinocchio je među pet nominiranih za “najgori film” u izboru za ovogodišnju Zlatnu malinu, uz kontroverzni biografski film o Marilyn Monroe pod nazivom Plavuša.

Nominacije za Zlatne maline obično se objavljuju dan prije objave nominacija za Oscara.

Izvor: Agencije