U uži izbor za NIN-ov roman godine ušlo 13 naslova

Najuži krug romana i razgovore s finalistima časopis NIN će objaviti 19. januara u svom štampanom izdanju, a pobjednik/pobjednica će biti proglašen četiri dana kasnije.

O najboljem romanu odlučuju Marija Nenezić, Milena Đorđijević, Žarka Svirčev, Goran Korunović i Teofil Pančić (Anadolija - Ilustracija)

Žiri NIN-ove nagrade za najbolji roman objavio je autore i djela koji su ušli u uži izbor od 13 naslova koji su ostali u konkurenciji, pred proglašenje pobjednika 23. januara, javlja Tanjug.

Članovi NIN-ovog žirija kritike Marija Nenezić, Milena Đorđijević, Žarka Svirčev, Goran Korunović i Teofil Pančić u uži izbor uvrstili su, redom prijavljivanja: Slobodana Tišmu sa knjigom Astal tiš riba friš. Život pesnika – political nigredo i Vladimira Jaćimovića sa Povratkom na zejrek.

Slijede Danica Vukićević sa Unutrašnjim morem, Bora Ćosić i Bergotova udovica, Milan Tripković i Klub istinskih stvaralaca, Goran Petrović i Papir sa vodenim znakom, Vlastelinstva Bojana Vasića i Slepi putnik Vladimira Mirkova Živanovića.

Među odabranima su i Mirjana Drljević sa knjigom Niko nije zaboravljen i ničega se ne sećamo, Uglješa Šajtinac i Koljka i Sašenjka, Marijana Čanak sa romanom Klara, Klarisa, Mesečari Dalibora Pejića te Mir i mir Mirjane Novaković.

Kako je najavljeno, najuži krug romana i razgovore s finalistima časopis NIN će objaviti 19. januara u svom štampanom izdanju.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada