Dodatna projekcija filma ‘Sarajevo Safari’ na AJB DOC-u

Zbog velikog interesa za dokumentarni film ‘Sarajevo Safari’ slovenskog autora Mirana Zupaniča, koji će biti prikazan u okviru 5. AJB DOC Film Festivala, bit će organizovana dodatna projekcija.

Film 'Sarajevo Safari' je izazvao najveće interesovanje javnosti na ovogodišnjem festivalu (Ustupljeno Al Jazeeri)

Film Sarajevo Safari, koji će biti prikazan u okviru selekcije AJB Prikazuje 5. AJB DOC Film Festivala, donosi brutalnu priču o slabo poznatom fenomenu “lova na ljude”, odnosno o bogatim strancima koji su plaćali visoke naknade za priliku da pucaju na stanovnike opkoljenog Sarajeva.

Najava ovog filma izazvala je ogroman interes javnosti i medija. Sva mjesta za projekciju, koja će biti upriličena u 20:30 u Multimedijalnom centru Kovači (u slučaju kiše premješta se u Bosanski kulturni centar), popunjena su rekordnom brzinom.

“Film Sarajevo Safari je izazvao najveće interesovanje javnosti. Tema je zaista intrigantna. Radi se o ‘dnu ledenog brijega’, o jednom svijetu koji mi ustvari ne poznajemo, ali koji vrlo vjerovatno postoji i danas jer je sigurno da takve bolesne pojave vjerovatno prate mnoge ratove”, rekao je selektor AJB DOC-a Sead Kreševljaković.

Osigurana dodatna projekcija

“Poruka ovog filma je, a vjerujem da je to bila i namjera reditelja, da potakne na razmišljanje i da motivira neke druge ljude da istraže tu temu. Siguran sam da će jednog dana neko otkriti mnogo više nego je to slučaj s ovim filmom”, dodao je Kreševljaković.

Iz tog razloga su organizatori AJB DOC Film Festivala odlučili osigurati dodatnu projekciju koja će biti upriličena u nedjelju 11. septembra u 18:00 u Cineplexxu (sala 7).

Sama najava filma izazvala je ogroman interes javnosti i medija (Screenshot)

Karte za dodatnu projekciju filma Sarajevo Safari mogu se kupiti isključivo u prostorijama Cineplexxa, u Box Officeu AJB DOC-a, od 12:00 do 21:00.

AJB DOC Film Festival traje od 9. do 13. septembra, a više informacija o programu možete pronaći na zvaničnoj stranici Festivala.

Izvor: Al Jazeera