Serija ‘Succession’ opravdala ulogu favorita na dodjeli nagrada Emmy

Serija ‘The White Lotus’ proglašena je najboljom mini-serijom, ‘Ted Lasso’ najboljom komičnom serijom, a Lee Jung-jae iz serije ‘Squid Game’ najboljim glumcem.

Serija 'Succession', s Brianom Coxom u ulozi glave porodice koja se bori za kontrolu nad medijskom dinastijom, bila je i favorit je za glavnu nagradu (EPA)

HBO-ova serija Succession dobila je Emmyja za najbolju dramsku seriju, a na 74. svečanoj dodjeli najpoznatije televizijske nagrade serija The White Lotus proglašena je najboljom mini-serijom, dok je Ted Lasso najbolja komična serija, javlja Reuters.

Succession, s Brianom Coxom u ulozi glave porodice koja se bori za kontrolu nad medijskom dinastijom, bila je i favorit je za glavnu nagradu. U konkurenciji za najbolju dramu bile su, među ostalima, i serije Squid Game, Better Call Saul, Euphoria.

Serija The White Lotus, čija se radnja vrti oko bogatih gostiju i radnika luksuznog odmarališta koji ih dvore, dobila je nagradu za najbolju mini-seriju.

Serija Ted Lasso dobila je nagradu za najbolju komediju drugu godinu zaredom, a njezine glavne zvijezde Jason Sudeikis i Brett Goldstein drugi put su proglašeni najboljim glumcem u komediji i najboljim sporednim glumcem.

Prvi nagrađeni glumac izvan engleskog govornog područja

Južnokorejski glumac Lee Jung-jae novo je lice na popisu nagrađenih, a dobio je Emmyja za najboljeg dramskog glumca za ulogu u globalno popularnoj seriji Squid Game. Time je postao prvi južnokorejski glumac koji je dobio tu prestižnu nagradu, a da se radi o ulozi u seriji koja nije na engleskom.

I Hwang Dong-hyuk, koji je producirao, napisao i režirao tu seriju, globalnu senzaciju o preživljavanju, nagrađen je Emmyjem za najboljeg redatelja dramske serije.

Nagradu za najbolju glumicu u komediji dobila je Jean Smart za ulogu u seriji Hacks, a Zendaya je proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu u seriji Euphoria.

Izvor: Agencije