‘Succession’ i ‘Squid Game’ glavni konkurenti za nagradu Emmy

Ove godine konkurencija je jaka dijelom i zato što su se mnoge serije i zvijezde vratile na ekrane nakon što ih je ranije u produkciji spriječila pandemija.

Serija 'Succession' sakupila je 25 vodećih nominacija (EPA)

Holivudske zvijezde okupit će se u ponedjeljak uvečer, po kalifornijskom vremenu, na dodjeli televizijskih nagrada Emmy, na kojoj će za glavnu nagradu boriti napeta drama Succession i južnokorejska senzacija Squid Game, javlja Reuters.

Konkurencija je jaka, kažu stručnjaci za dodjelu nagrada, dijelom i zato što su se mnoge serije i zvijezde vratile na ekrane nakon što ih je prošle godine u produkciji spriječila pandemija.

Succession, HBO-ova serija s Brianom Coxom u ulozi glave porodice koja se bori za kontrolu nad medijskom dinastijom, favorit je za najbolju dramu, čemu u prilog ide i činjenica da je skupila 25 vodećih nominacija. Ova serija već ima nagradu Emmy u toj kategoriji iz 2020. godine.

Nova serija Squid Game mogla bi odnijeti pobjedu, a ako joj to uspije, bit će to prvi put da tu nagradu dobije serija koja nije na engleskom jeziku.

Serija, u kojoj se ljudi bore za život i smrt uz obećanje mogućeg bogatstva, postala je svjetski fenomen nakon što je prošle godine debitirala na Netflixu.

Moguća i iznenađenja

Ipak, ne treba isključiti moguća iznenađenja, tvrde stručnjaci.

Serija Severance Appleove televizijske platforme nedavno je privukla pažnju mnogih u Hollywoodu. Među drugim konkurentima našli su se i Netflixova serija Ozark i AMC-ova serija Better Call Saul, koje bi glasači mogli nagraditi jer se radi o njihovim posljednjim sezonama.

U utrci za nagradu za najbolju komediju našla se serija Ted Lasso (Apple TV+) koja je ponovno nominirana nakon što je prošle godine odnijela pobjedu u ovoj kategoriji.

Za nagradu će se ove godine boriti s Huluovom Only Murders in the Building u kojoj glavnu ulogu igraju Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez i ABC-jeva Abbott Elementary čija se radnja odvija u pretežito afroameričkoj školi u Philadelphiji.

Oštra glumačka konkurencija

Kolege Short i Martin borit će se za najboljeg glumca u komediji, zajedno sa zvijezdom Lassa Jasonom Sudeikisom. Natjecateljice za najbolju glumicu u toj kategoriji su Quinta Brunson, 32-godišnja zvijezda serije Abbott Elementary, glumica Issa Rae iz serije Insecure i Jean Smart iz serije Hacks.

Zvijezda serije Euphoria Zendaya i Reese Witherspoon koja glumi u seriji The Morning Show natjecat će se za nagradu za najbolju dramsku glumicu. Cox će se za najboljeg glumca u istoj kategoriji natjecati s kolegom Jeremyjem Strongom iz serije Succession i Leeom Jung-jaeom iz serije Squid Game.

HBO-va serija The White Lotus o bogatim posjetiteljima i radnicima luksuznog odmorišta favorit je za nagradu za najbolju kratku seriju.

Izvor: Agencije