Završeni Filmski susreti u Nišu, glavna nagrada Denisu Muriću

Festival je zatvoren projekcijama filmova van zvaničnog programa ‘Olga’, ‘To je Toma’ i ‘Heroji’.

Filmski sureti organizirani su na Ljetnjoj pozornici na niškoj Tvrđavi [Arhiv]

Filmski susreti u Nišu završeni su večeras uručenjem festivalskih nagrada, a glavnu nagradu “Gran pri Naisa” dobio je Denis Murić za ulogu Denisa Markovića u filmu Zlatni dečko.

Murić se publici obratio putem videoporuke, pošto je, zbog snimanja serije, bio spriječen da lično primi nagradu.

“Ne mogu da vam opišem koliko mi nagrada znači, ali znam da mi je velika motivacija i podstrek za dalji rad… Nadam da ću kroz dalji rad uspeti da opravdam ovu nagradu i njen teret”, rekao je on, prenosi Beta.

‘Carica Teodora’ dodijeljena Danici Ćurčić

Nagrada za glavnu žensku ulogu “Carica Teodora” dodijeljena je Danici Ćurčić za ulogu Vukice u filmu Mrak, a “Car Konstantin” za glavnu mušku ulogu uručen je Slobodanu Bodi Ninkoviću za ulogu Milenka u filmu Komedija na tri sprata.

Povelju za izuzetnu žensku ulogu osvojila je Aleksandra Balmazović za ulogu Mile u filmu Usekovanje, a za izuzetnu mušku rolu Petru Strugaru za ulogu u filmu Zlatni dečko.

Najbolji debitant ovogodišnjeg festivala je Stefan Beronja za ulogu Malog u filmu Heroji radničke klase; za najbolju epizodnu žensku ulogu nagrađena Anita Ognjanović za lik Ane u filmu Usekovanje, a najbolju epizodnu mušku Aleksandar Đurica za ulogu Jegulje u filmu Heroji radničke klase.

Specijalnu nagradu žirija dobio je Pavle Mensur za ulogu Jovana u filmu Usekovanje, nagrada za stranog glumca pripala je Kseniji Marinović za ulogu Nade u filmu Nebesa.

Na festivalu su dodijeljene i specijalne nagrade za glumačka ostvarenja u filmovima i serijama koji su prikazivani tokom protekle godine.

Nagrada za najkomičniju ulogu “Milorad Mandić Manda” dodijeljena je Olgi Odanović.

‘Pavle Vuisić’ za životno djelo Slavku Štimcu

Nagradu za glumački par godine dobili su glumci Milica Milša i Vladan Savić, za uloge u televizijskoj seriji Igra sudbine.

Na otvaranju festivala nagrada “Pavle Vuisić” za životno djelo uručena je Slavku Štimcu.

Festival je zatvoren projekcijama filmova van zvaničnog programa Olga, To je Toma i Heroji.

O nagradama na Filmskim susretima odlučivao je žiri s predsjednicom Brankicom Zorić Vasović i glumcima Hadži Petrom Božovićem i glumcem i piscem Dušanom Premovićem kao članovima.

Filmski sureti organizirani su na Ljetnjoj pozornici na niškoj Tvrđavi.

Izvor: Agencije