Finska premijerka pozvana na Sea Dance festival u Budvi

Organizatori festivala u Budvi odlučili su podržati Sannu Marin nakon što se suočila s optužbama za nedolično ponašanje na zabavi na kojoj je plesala s prijateljima.

'Kod javnih ličnosti, granice privatnog i javnog života fluidne, ali i oni imaju pravo na slobodno vrijeme, zabavu i dobar provod', poručio je Dušan Kovačević, jedan od osnivača Exita, čiji je dio i Sea Dance (EPA)

Osnivač Exita Dušan Kovačević pozvao je finsku premijerku Sannu Marin na ovogodišnji Sea Dance festival, koji se održava u Budvi, i u ime organizatora podržao je u medijskoj hajci koja se digla protiv nje proteklih sedmica nakon što su na društvenim mrežama objavljene snimke zabave na kojoj je plesala s prijateljima, javlja Hina.

Marin, koja je krajem 2019. godine postala najmlađa predsjednica vlade na svijetu, pristala je napraviti test na droge nakon objavljenih snimaka, rekavši da se nikada nije drogirala i da nije vidjela nikoga da to čini na zabavi na kojoj je bila. Potom se izvinila za snimke koje su izišle u javnost s privatne zabave koju je priredila u službenoj rezidenciji prošlog mjeseca.

U pozivu finskoj premijerki osnivač globalno popularnog novosadskog festivala Exit, čiji je Sea Dance dio, poručio je na Instagramu kako bi volio da Marin posjeti ne samo Sea Dance, koji se održava na plaži kod Budve od 26. do 28. augusta, nego i Exit u julu naredne godine.

‘Energija i pozitivan stav su dobrodošli’

Kovačević je istaknuo kako su njezina “energija i pozitivan stav dobrodošli na svim Exit festivalima”.

“Vikend na Sea Dance festivalu, svakako je topliji nego vikend u Helsinkiju”, napisao je Kovačević.

Ocijenio je i da su “kod javnih ličnosti, granice privatnog i javnog života fluidne, ali je sigurno da i oni imaju pravo na slobodno vreme, zabavu i dobar provod”, ustvrdivši da je takav provod na See Danceu izvjestan.

“Ovo će ujedno biti i odlična prilika da se Sanna Marin uveri u istinitost priča o balkanskom gostoprimstvu i pozitivnoj energiji kojoj se mnogi vraćaju”, zaključio je Kovačević u poruci finskoj premijerki.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada