I Jesse Eisenberg dobitnik ‘Počasnog srca Sarajeva’

Eisenbergov režiserski prvijenac ‘Nakon što spasiš svijet’ premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu ove godine, uz sjajne kritike.

Jesse Eisenberg bio je nominovan za Oscara (Ustupljeno Al Jazeeri)

Američki glumac, režiser, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominovan za Oscara, bit će počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala.

Sarajevo Film Festival će 15. augusta odati počast Eisenbergu dodjelom priznanja “Počasno srce Sarajeva”, uoči projekcije filma Nakon što spasiš svijet, Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca, u Ljetnom kinu.

Jesse Adam Eisenberg rođen je 5. oktobra 1983. godine u Queensu. Pohađao je New School University, New York, gdje je studirao liberalne umjetnosti, s fokusom na demokratiju i kulturni pluralizam. Studirao je i u The New School u njujorškom Greenwich Villageu.

Režiserski prvijenac

U predstojećem periodu, Eisenberg će igrati glavnu ulogu Tobyja Fleishmana u FX limitiranoj seriji Fleishman is in trouble zasnovanoj na istoimenom bestseleru Taffy Brodesser-Akner.

Eisenberg je napisao četiri drame, a njegov režiserski prvijenac Nakon što spasiš svijet, naslov koji distribuira kompanija A24, premijerno je prikazan na Sundance Film Festivalu ove godine, uz sjajne kritike.

Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta.

Izvor: Al Jazeera