Serija ‘Succession’ ima najviše nominacija za nagradu Emmy

Najbliži konkurent HBO-ovoj dramskoj seriji je južnokorejska serija ‘Squid Game’, planetarni uspjeh Netflixa, a u konkurenciji su i ‘Stranger Things’, ‘Ozark’ i ‘Better Call Saul’.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti 12. septembra (EPA)

HBO-ova dramska serija Succession koja prati afere moćne obitelji čiji članovi kuju urote i međusobno podmeću jedni drugima, preuzela je vodstvo u utrci za nagradu Emmy koja se dodjeljuje za televizijska dostignuća, s ukupno 25 nominacija, javlja AFP.

Najbliži konkurent joj je južnokorejska serija Squid Game, planetarni uspjeh Netflixa, koja je ušla u historiju kao prva produkcija na jeziku koji nije engleski, a natječe se za Emmy u toj glavnoj kategoriji.

Utrka će biti napeta jer se za nagradu koja će biti dodijeljena 12. septembra takmiče uspješne televizijske dramske serije poput Stranger Things, Ozark i Better Call Saul.

‘Ted Lasso’ ponovo u konkurenciji za najbolju humorističku seriju

U kategoriji humorističkih serija, najbolju startnu poziciju s 20 nominacija ima Ted Lasso (Apple TV+), prošlogodišnji pobjednik.

U kategoriji mini serija, 20 nominacija ima The White Lotus (HBO) koji ismijava hipokriziju i površnost bogatih gostiju luksuznog hotela na Havajima.

Izvor: Agencije