Odabrano 14 kratkih ostvarenja za Omladinski Film Festival

U ovogodišnjoj selekciji OFF Shorts – Wolf Competition predstavit će se ukupno 14 zemalja, što je rekordan broj zemalja učesnica na jednom izdanju OFF-a.

Ovogodišnji Omladinski Film Festival Sarajevo se održava od 19. do 23. jula na četiri festivalske lokacije (Fena)

Ovogodišnje, 14. izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo donosi više od 40 filmova, a poseban akcenat kao i svake godine stavlja se na selekciju OFF Short – Wolf Competition, koja će ove godine predstaviti 14 filmova, javlja Fena.

Selektor je bosanskohercegovački reditelj Ado Hasanović, koji je nakon gledanja više od 200 kratkih filmova izabrao najbolje.

U ovogodišnjoj selekciji OFF Shorts – Wolf Competition predstavit će se ukupno 14 zemalja, što je rekordan broj zemalja učesnica na jednom izdanju OFF-a.

Filmovi u selekciji su: Notte Romana (Valerio Ferrara, Italija), Vlada goes to London (Arti Savchenko, Izrael), What do you think? (Ioana Vatamanu-Margineanu, Moldavija), Ševa (Katarina Krstić, Srbija), Trebala bih krenuti (Sara Ristić, Bosna i Hercegovina), Adio (Karlo Gagulić, Hrvatska), Ficciones (Teo Planell, Alejandra Kikidis, Španija), Bits (Aron Horvath, Slovenija), On Your Behalf (Ana Garcia Rico, Velika Britanija), Milk tooth (Boris Gavrilović, Njemačka), Victoria (Lukas Grevis, Luksemburg), Green Desert (Carolina Schmidt, Austrija), Vera (Hana Bucalija, Kosovo) i Cocon (Lisette Vlassak, Nizozemska).

Projekcije na četiri festivalske lokacije

“Gledanje filmova za selekciju OFF Shorts za mene je kao putovanje kroz vrijeme gdje pronalazim sam sebe. Ono što ja gledam u filmovima dok ih selektujem su jednostavne priče i prirodnost glumaca. Fokusiram se mnogo na autore koji su iskreni i čiji filmovi mi izazovu emociju, ali i na filmove koji imaju i neke neobične elemente i ludosti ali da su to filmovi koji su jednostavni i imaju nešto ljudsko u sebi”, izjavio je Ado Hasanović.

Festival će, pored takmičarskih selekcija, predstaviti i talent program OFF New Generation, edukacijski program OFF Škola filma koja počinje 10. juna. U sklopu Festivala ove godine bit će održana i dva koncerta. OFF ove godine predstavlja i novo otvoreno kino za 500 osoba.

Ovogodišnji Omladinski Film Festival Sarajevo se održava od 19. do 23. jula na četiri festivalske lokacije.

Izvor: Agencije