Akademija nakon incidenta na dodjeli Oscara: Ne odobravamo nasilje

Glumac Will Smith, dobitnik Oscara za najbolju mušku ulogu, ošamario je voditelja Chrisa Rocka jer je uputio neprimjerenu šalu na račun njegove supruge, Jade Pinkett Smith.

Nije poznato je li Chris Rock znao da se Jade Pinkett Smith bori s autoimunom bolešću koja uzrokuje gubitak kose (Reuters)

Akademija filmske znanosti i umjetnosti, kao organizator dodjele Oscara, na Twitteru je objavila da ne odobrava nasilje, reagirajući tako na incident koji se dogodio kad je glumac Will Smith, dobitnik Oscara za najbolju mušku ulogu, ošamario voditelja Chrisa Rocka na pozornici i verbalno ga izvrijeđao, prenosi Reuters.

“Akademija ne odobrava nasilje u bilo kojem obliku”, objavljeno je na Twitteru.

Bila je to Smithova reakcija na neprimjerenu Rockovu šalu na račun frizure njegove supruge, a taj je trenutak, prema američkim medijima, zasjenio dodjelu Oscara.

Nije poznato je li Rock znao da se Jada Pinkett Smith bori s autoimunom bolešću koja uzrokuje gubitak kose.

Izvinio se Akademiji i kolegama, ali ne i Rocku

Primajući svog prvog Oscara za najboljeg glumca za ulogu u Kralju Richardu, Smith se 45 minuta kasnije, u govoru punom suza, ispričao Akademiji filmske umjetnosti i znanosti i svojim kolegama, ali ne i Rocku.

Incident je, prema Hini, nadmašio ostatak svečanosti i zasigurno će ostati jedan od najupečatljivijih trenutaka 94. dodjele Oscara.

Ovakvo bi ponašanje Smitha moglo stajati njegove izvrsne glumačke reputacije u Hollywoodu, ali ne i kaznene prijave, barem zasad, jer je policija u Los Angelesu objavila da je Rock odbio podnijeti prijavu policiji.

Izvor: Agencije