Sajam knjiga i učila krajem aprila u Sarajevu

Na sajmu će se predstaviti više od 100 izdavača sa 30.000 naslova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Saudijske Arabije, Austrije, Njemačke, SAD-a i Irana.

Sarajevski sajam knjiga i učila ima izuzetnu ulogu u afirmaciji izdavačke, knjižarske, štamparske djelatnosti i u razvijanju kreativnih industrija i edukacije (EPA)

Sarajevski sajam knjiga i učila, koji je ove godine planiran od 20. do 25. aprila u Centru “Skenderija”, održat će se pod motom “Moć knjige”, najavili su organizatori.

Riječ je o jednom o najznačajnijih i jedinstvenih međunarodnih susreta autora, izdavača i čitalaca u Bosni i Hercegovini na kojem se promoviše više od 100 djela iz svih područja nauke, umjetnosti, kulture, obrazovanja i novih medija i tehnologija za učenje.

Sarajevski sajam knjiga i učila ima izuzetnu ulogu u afirmaciji izdavačke, knjižarske, štamparske djelatnosti i u razvijanju kreativnih industrija i edukacije, poručuju iz KJP Centar “Skenderija” – Sarajevski sajam.

Obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava

Za ovogodišnji vizuelni identitet Sajma zaslužan je autor i umjetnik Mihajlo Mišo Atijas. Za izradu projekta dizajna “Bosanske kuće” pobrinuli su se članovi tima, studentice i studenti Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu: Jana Tadić, Ajla Gluhić, Sadija Ćosić, Omar Omeragić i Azemina Rastoder.

Bit će predstavljeno više od 100 izdavača sa 30.000 naslova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Saudijske Arabije, Austrije, Njemačke, SAD-a i Irana.

Na Sajmu će se na poseban način obilježiti 23. april – Svjetski dan knjige i autorskih prava koji je u čast Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa proglasio UNESCO, naveli su organizatori.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada