U Beogradu počeo jubilarni 50. FEST

Jubilarno izdanje međunarodnog filmskog festivala donosi 88 premijera igranih i dokumentarnih dugometražnih filmova svjetske produkcije, u šest različitih programskih cjelina.

Ovogodišnje izdanje FEST-a trajat će do 6. marta (Dragan Kujundžić / Tanjug)

Premijerom filma Strahinja Banović reditelja i scenariste Stefana Arsenijevića i uručivanjem nagrada “Beogradski pobednik”, u petak navečer počelo je jubilarno 50. izdanje FEST-a.

Crvenim tepihom na ulazu u veliku dvoranu Kombank dvorane u Beogradu prodefilirali su brojni učesnici, gosti i zvanice FEST-a, prenosi Tanjug.

Ceremonija otvaranja FEST-a, koju vodi glumica Jelena Gavrilović, u znaku je sjećanja na 50 godina ovog festivala, kao i tradicionalne nagrade “Beogradski pobednik”, koja se dodjeljuje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Miloš Biković na čelu žirija

Ovogodišnji laureati su Emir Kusturica i Predrag – Miki Manojlović.

Jubilarni FEST, koji se održava pod sloganom “Novi hrabri svet”, donosi 88 premijera igranih i dokumentarnih dugometražnih filmova svjetske produkcije, u šest različitih programskih cjelina.

O najboljima će odlučivati žiri kojem će predsjedavati glumac i producent Miloš Biković te, između ostalih, glumci Tamara Dragičević i Toni Gojanović.

Ovogodišnje izdanje FEST-a trajat će do 6. marta.

Izvor: Agencije