Kristen Stewart na čelu žirija sljedećeg Berlinalea

Kristen Stewart je ‘perfektna poveznica’ između SAD-a i Evrope, te idealna osoba na čelu međunarodnog žirija koji će na sljedećem Berlinaleu odlučivati o pobjedničkom filmu u glavnoj konkurenciji, navedeno je u odluci.

Kristen Stewart je jedna od najtalentiranijih i najsvestranijih glumica svoje generacije, navode organizatori (Reuters)

Američka glumica Kristen Stewart izabrana je za predsjednicu žirija sljedećeg filmskog festivala Berlinale koji se u februaru održava u Berlinu, prenosi Hina.

“Kristen Stewart je jedna od najtalentiranijih i najsvestranijih glumica svoje generacije. Ona je mnogim karakterima, od Belle Swan do princeze od Wallesa, udahnula život”, stoji u saopćenju vodstva Berlinalea, Mariette Rissenbeek i Carla Chatriana.

Na posljednjem Berlinaleu na čelu međunarodnog žirija nalazio se američki režiser M. Night Shyamalan.

‘Perfektna poveznica’

U saopćenju se navodi kako je Stewart “perfektna poveznica” između SAD-a i Evrope i kao takva idealna osoba na čelu međunarodnog žirija koji će na sljedećem Berlinaleu odlučivati o pobjedničkom filmu u glavnoj konkurenciji.

Imena ostalih članova žirija bit će objavljena naknadno.

Sedamdeset i treći Berlinale održava se od 16. do 26. februara 2023. Filmski festival u Berlinu je, uz festivale u Cannesu i Veneciji, jedan od tri najvažnija filmska festivala na svijetu.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada