Preminuo hrvatski pjevač Massimo Savić

Kako se navodi, popularni pjevač je preminuo u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici gdje se liječio od karcinoma pluća.

Massimo Savić je rođen u Puli 6. juna 1962. godine (Pixsell/ Jurica Galoić)

Popularni hrvatski muzičar i pjevač Massimo Savić preminuo je u 61. godini, prenosi agencija Anadolija i dodaje kako su ovu informaciju potvrdile njegova supruga Eni i kćerka Mirna.

„Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna”, objavile su njegova supruga i kći na njegovoj službenoj stranici.

Massimo Savić je rođen u Puli 6. juna 1962. godine.

Kako piše portal Index, pozivajući se na HRT, Savić je preminuo sinoć u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu gdje se liječio od karcinoma pluća.

Brojne nagrade

Jutarnji list navodi kako se Massimo publici predstavio 1983. kao vođa grupe Dorian Gray kad izdaje prvi album ‘Sjaj u tami‘. Dvije godine kasnije izlazi njihov drugi album ‘Za tvoje oči‘. Massimo devedesetih započinje samostalnu i uspješnu karijeru.

U karijeri je osvojio devet diskografskih nagrada Porin, a izdao je 17 solo albuma. Massimo je također osam puta nominiran za medijsku nagradu Zlatni studio, a dva put je i nagradu osvojio – za pjesmu godine i za najboljeg pjevača.

Izvor: Agencije