Festival američkog nezavisnog filma od petka u Beogradu

U fokusu festivala bit će žena, ne samo kao autorica, već i protagonistica, sa svojim pristupom, snagom i posebnim senzibilitetom.

Festival organizira Dom omladine Beograda, uz podršku Grada Beograda, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstva kulture Srbije (IndieBelgrade Film Festival)

Festival američkog nezavisnog filma počinje u petak u Beogradu i trajat će do nedjelje, 13. novembra, najavili su organizatori.

Ovogodišnji fokus festivala, koji se održava pod motom „IndieBelgrade: Ženska strana Amerike“, je na ženi, ne samo kao autorici, već i protagonistici, sa svojim pristupom, snagom i posebnim senzibilitetom, prenosi Beta.

Ekskluzivni gosti festivala bit će američko-poljski kreativni par – glumica i scenaristica Lena Gura i reditelj Mihal Hmjelevski, a bit će prikazan njihov film Žena koja luta (Roving Woman).

‘Black Bear’ na otvaranju festivala

Festival će otvoriti drama Američki medvjed (Black Bear) sa jednom od diva američkog nezavisnog filma, glumicom Aubrey Plazom, navode organizatori.

Bit će prikazana i futuristička melodrama Ashgrove, koju potpisuje Jeremy Lalonde i koja je nagrađena na kanadskom nacionalnom festivalu za cjelokupnu glumačku izvedbu.

Festival organizira Dom omladine Beograda, uz podršku Grada Beograda, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Ministarstva kulture Srbije.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada