Alec Baldwin se nagodio s porodicom ubijene direktorice fotografije

Matthew Hutchins, suprug direktorice fotografije Halyne koja je ubijena na snimanju Baldwinovog filma ‘Rust’, bit će izvršni producent filma.

Baldwin je ustrijelio direktoricu fotografije Halyne Hutchins na snimanju filma 'Rust' (Reuters)

Alec Baldwin nagodio se s porodicom Halyne Hutchins, direktorice fotografije koja je ubijena na filmskom setu nakon što je on pucao iz rekvizita.

Snimanje filma Rust bit će nastavljeno u januaru 2023. godine, a Matthew Hutchins, suprug preminule Halyne, bit će izvršni producent, izvijestila je novinska agencija Deadline.

Tužba podnesena protiv Baldwina, producenata i drugih članova ekipe navodi nekoliko kršenja standarda filmske industrije tokom snimanja.

“Svi vjerujemo da je Halynea smrt bila nesretan slučaj”, rekao je njen suprug.

Nisu poznati tačni uvjeti sporazuma

Tačni uvjeti sporazuma, koji podliježe odobrenju suda, nisu objavljeni.

U izjavi koju je prenio Deadline, Matthew Hutchins kaže da će preuzeti ulogu izvršnog producenta te da će svi prvobitni akteri biti uključeni u nastavak snimanja čime će, kako je istakao, biti “odata počast” završnom radu njegove preminule supruge.

“Kroz ovaj težak proces svi su zadržali specifičnu želju da urade ono što je najbolje za Halyninog sina. Zahvalni smo svima koji su doprinijeli rješavanju ove tragične i bolne situacije”, naveo je advokat Aleca Baldwina, Luke Nikas iz Quinn Emanuela, u saopćenju.

Izvor: Agencije