Notni zapisi pjesme koja je obilježila borbu protiv gladi prodani na aukciji

Četiri uokvirena notna zapisa pjesme ‘We Are the World’, u vlasništvu Kennyja Rogersa, prodana su za 156.250 dolara, objavila je aukcijska kuća Julien's.

Notni zapisan je poseban jer sadržava potpise nekolicine zvijezda, ali i lične poruke za Rogersa (EPA)

Odjeća i kaubojske čizme, srednjoškolske fotografije, plakete i nagrade, dva automobila i originalni notni zapis globalnog hita „We Are the World“ iz 1985. godine, vlasništvo pokojnog američkog country pjevača Kennyja Rogersa, prodani su na aukciji u New Yorku proteklog vikenda, javlja dpa.

Pjesmu su napisali Lionel Richie i Michael Jackson, a producirao ju je Quincy Jones. Rogers ju pjesmu izveo u saradnji sa zvijezdama poput Tine Turner, Brucea Springsteena i Cyndi Lauper i prikupio više od 50 miliona dolara za suzbijanje gladi u Africi.

Potpisi zvijezda i poruke za Rogersa

Četiri uokvirena notna zapisa pjesme „We Are the World“ prodana su za 156.250 dolara, objavila je aukcijska kuća Julien's.

Kenny Rogers je višestruki dobitnik američke muzičke nagrade Grammy (EPA)

Notni zapisan je također poseban jer sadržava potpise nekolicine zvijezda, ali i lične poruke za Rogersa.

Rođen 1938. u Houstonu, u saveznoj državi Teksas, Rogersovi hitovi uključuju pjesme „Islands In The Stream“, „The Gambler“, i „Lucille“. Rogers je višestruki dobitnik američke muzičke nagrade Grammy. Preminuo je 2020. godine.

Izvor: Agencije