Preminuo pjevač i glumac Meat Loaf

Sa više od 14 miliona prodanih primjeraka, prvi album Meat Loafa ‘Bat Out of Hell’, kojeg je napisao i komponirao Jim Steinman, jedan je od najprodavanijih u ​h​istoriji SAD-a.

Meat Loaf je tokom karijere prodao više od 100 miliona albuma širom svijeta (EPA)

Američki pjevač i glumac Meat Loaf, rođen kao Marvin Lee Aday, preminuo je u 74. godini, potvrdio je njegov agent, ali nije naveo uzrok smrti.

“Znamo koliko je značio mnogima od vas i zaista cijenimo svu ljubav i podršku dok prolazimo kroz vrijeme tuge zbog gubitka tako inspirativnog umjetnika i divnog čovjeka”, navela je porodica u saopštenju.

“Od njegovog srca do vaših duša… nikada nemojte prestati da uživate u životu”.

Debi album Meat Loafa iz 1977. godine “Bat Out of Hell”, kojeg je napisao i komponirao Jim Steinman, jedan je od najprodavanijih albuma u ​h​istoriji Sjedinjenih Američkih Država sa više od 14 miliona prodatih primjeraka, navodi The Guardian.

Glumio u više od 65 filmova

“Njegova nevjerovatna karijera protezala se kroz šest desetljeća u kojima je prodao preko 100 miliona albuma diljem svijeta i glumio u više od 65 filmova, uključujući Fight Club, Focus, Rocky Horror Picture Show i Wayne's World“, navedeno je u objavi u povodu njegove smrti.

Hit singl “I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)” dosegao je prvo mjesto na top-listama u 28 zemalja i donio mu nagradu Grammy.

Prije šest godina, na godišnjoj glazbenoj ceremoniji Q Awards, dobio je nagradu “Hero”, koju je posvetio svakodnevnim herojima i pozvao ljude da “vraćaju ljubav natrag u ovaj svijet”.

Meat Loaf je otvoreno govorio o zdravstvenim problemima koji su ga mučili, posebice astmi, zbog koje se srušio na pozornici tokom koncerata u Londonu 2003. i Pittsburghu 2011. godine.

Izvor: Agencije