Stranica stripa o Spidermanu prodana za rekordnih 3,36 miliona dolara

Stranica prikazuje prvo pojavljivanje Spideyevog crnog simbiotskog odijela koje će kasnije dovesti do stvaranja antiheroja Venoma.

Licitacija za umjetnički rad počela je s 330.000 dolara (EPA)

Stranica originalnog umjetničkog crteža iz hvaljenog stripa iz 1984. o Spidermanu prodana je za rekordnih 3,36 miliona dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Hina.

Stranica prikazuje prvo pojavljivanje Spideyevog crnog simbiotskog odijela koje će kasnije dovesti do stvaranja antiheroja Venoma u umjetničkom radu Mikea Zecka iz Marvel Super Heroes Secret Wars br. 8.

“Ova stranica bila je veliko otkriće! Ovdje je Peter Parker zapravo dobio svoj novi crni kostim”, navodi Heritage Auctions u svom opisu.

“Ali… to je kostim s tajnom! Jer vrlo brzo se ispostavi da je živ i da ima svoju agendu. To je izvor lika Venoma”.

Oboren prethodni rekord

Licitacija za umjetnički rad počela je s 330.000 dolara.

Prethodni rekord za stranicu iz unutrašnjosti američkog stripa bio je 657.250 dolara za okvir koji prikazuje prvu sliku Wolverinea u izdanju “The Incredible Hulk” iz 1974. godine.

Primjerak akcijskog stripa iz 1938. godine, br. 1, prvo pojavljivanje Supermana, prodan je za 3,18 miliona dolara prvog dana četverodnevne aukcije u Dallasu u Teksasu, objavila je aukcijska kuća na Twitteru.

Izvor: Agencije

Pregled vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada