Na Sarajevski sajam knjiga dolazi više od 100 izdavača

Sarajevski sajam knjiga je značajan kulturni događaj u Bosni i Hercegovini koji uprkos izazovima vremena ostaje u fokusu znalaca i široke publike, objavili su organizatori.

Sajam, 32. po redu, bit će održan u Centru Skenderija od 6. do 11. oktobra (Anadolija)

Pod motom “Ključ mudrosti i zdravlja”, ovogodišnji će Internacionalni sarajevski sajam knjiga u Centru Skenderija okupiti više od 100 izdavača, najavili su organizatori.

Sajam, 32. po redu, bit će održan od 6. do 11. oktobra.

Sarajevski sajam knjiga je značajan kulturni događaj u Bosni i Hercegovini koji uprkos izazovima vremena ostaje u fokusu znalaca i široke publike, objavljeno je na stranicama Centra Skenderija.

Uz podsjećanje kako se tokom proteklih godina Sajam potvrdio kao “istinski kulturni praznik”, navedeno je i kako je to “idealno mjesto da izdavači prikažu svoj opus, da autori promovišu djela, da svoje kulturno i umjetničko naslijeđe predstave strani kulturni centri direktno posjetiocima, čitaocima, učenicima, studentima, poslovnim ljudima i široj javnosti”.  

Najavljeni i susreti s autorima

Promocije i susreti s autorima planirani su, kao i prethodnih godina, na centralnom prezentacijskom prostoru “Bosanska kuća”. Taj će prostor biti u fokusu interesa izlagača, posjetitelja i medija, ali i mjesto gdje će se dodijeliti sajamske nagrade.

Sajam će za posjetitelje svih dana trajanja biti otvoren od 10:00 do 19:00 sati, a ulaz je slobodan.

Organizatori su najavili i kako će, u skladu s naredbama i preporukama Ministarstva zdravstva Federacije BiH, biti poduzete potrebne mjere osiguranja u cilju zaštite sigurnosti i zdravlja izlagača i posjetitelja na Sajmu knjiga.

Izvor: Agencije