Premijera novog filma o Bondu filmski događaj godine

Film se u Velikoj Britaniji počinje prikazivati od četvrtka, a u Sjedinjenim Američkim Državama od 8. oktobra, godinu i po kasnije nego što je najavljivano.

Danielu Craigu ovo je peta i posljednja uloga harizmatičnog agenta britanske tajne službe MI6, kodnog imena 007 (EPA)

Slavne osobe i članovi britanske kraljevske obitelji u utorak će prošetati crvenim tepihom u središtu Londona gdje će prisustvovati dugo odgađanoj i još dulje iščekivanoj svjetskoj premijeri najnovijeg filma o Jamesu Bondu, Za smrt nema vremena (No Time To Die), javlja AFP.

Danielu Craigu ovo je peta i posljednja uloga karizmatičnog agenta britanske tajne službe MI6, kodnog imena 007, u blockbuster franšizi koja konačno stiže na velika platna širom svijeta, nakon što je dosad zbog pandemije odgađana više puta.

Uzvanici će premijeru filma pogledati u londonskome Royal Albert Hallu, a filmskoj predstavi prisustvovat će i članovi kraljevske obitelji – princ Charles i njegova supruga Camilla te princ William i njegova supruga Kate.

U kinima po Velikoj Britaniji film će se početi prikazivati u četvrtak, a u Sjedinjenim Američkim Državama 8. listopada, godinu i pol dana kasnije nego što je najavljivano.

Najnoviji film o Bondu prikazivat će se samo u kino dvoranama, a ne i na streaming platformama, što je Craig u intervjuu za Sky News pozdravio i nazvao “radosnom viješću”.

Snimanje filma koštalo 214 miliona eura

Vue Entertainment, britanska podružnica kino operatera Vue International, prikazivanje filma je najavila kao “filmski događaj godine”.

Bond se nakon umirovljenja ponovno vraća u aktivnu službu uz obećanje: “Ovo moram dovršiti.”

U filmu se bori protiv negativca Safina kojega glumi oskarovac Rami Malek te ponovno koristi sve svoje visokotehnološke gadgete.

Snimanje novog filma navodno je stajalo oko 214 milijuna eura, a odvijalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, na Jamajci i u Norveškoj, prenosi Hina.

Producenti filma izrazili su zadovoljstvo zbog činjenice da se Bond vratio na Jamajku, mjesto na kojemu je britanski spisatelj Ian Fleming u svojim romanima objavljenim pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća stvorio lik legendarnog agenta.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO