‘Ted Lasso’, ‘Kruna’ i ‘Damin gambit’ osvojili glavne Emmy nagrade

Pobjedom u konkurenciji najbolje dramske serije s naslovom ‘The Crown’, Netflixu je dodijeljena najveća nagrada do sada, dok je Apple TV+ ušao u ‘prvu ligu’ pobjedom u konkurenciji humorističke serije gdje je najboljim proglašen ‘Ted Lasso’

Glumci i ekipa komične serije 'Ted Lasso' na dodjeli Emmy nagrada (Reuters)

Drama The Crown i komedija Ted Lasso osvojile su u nedjelju glavne televizijske nagrade Emmy, dok je The Queen's Gambit proglašena najboljom mini serijom, javlja Reuters.

Pobjedom u najboljoj dramskoj seriji s naslovom The Crown, Netflixu je dodijeljena najveća nagrada do sada, dok je Apple TV+ ušao u “prvu ligu streaminga” pobjedom u konkurenciji humorističke serije gdje je najbolji proglašen Ted Lasso. Ni Netflix ni AppleTV+ ranije nisu osvojili Emmy za najbolju komediju ili najbolju dramsku seriju.

Olivia Colman i Josh O'Connor iz serije The Crown osvojili su televizijske nagrade Emmy za najbolje dramske glumce. Colman i O'Connor glumili su kraljicu Elizabetu i princa Charlesa u raskošnoj sagi o britanskoj kraljevskoj obitelji.

Kate Winslet proglašena je najboljom glumicom kao problematična detektivka u mini seriji Mare of Easttown, dok je Ewan McGregor pobijedio s ulogom modnog dizajnera u mini seriji Halston.

Ograničen broj gostiju, cijepljenje i testiranje pred ceremoniju

Nakon sezone koja se fokusirala na nesretan brak princa Charlesa i princeze Diane, The Crown je donijela i pobjede za sporedne glumce Gillian Anderson kao bivše britanske premijerke Margaret Thatcher i Tobiasa Menziesa kao pokojnog princa Philipa, ali i za tekst i režiju.

Jason Sudeikis, zvijezda i sukreator filma Ted Lasso, proglašen je najboljim glumcem u komediji, a Hannah Waddingham i Bretta Goldsteina najboljim sporednim ulogama.

Jean Smart doživjela je ovacije kada je proglašena najboljom komičnom glumicom u TV seriji Hacks, koja govori o stand-up komičarki.

Zabrinutost zbog delta varijante korona virusa natjerala je nedjeljnu ceremoniju da se preseli u šator u centru Los Angelesa, sa smanjenim popisom gostiju i obveznim cijepljenjem i testiranjem.

Izvor: Agencije