Preminuo bubnjar ‘Rolling Stonesa’ Charlie Watts

Uz vođu Micka Jaggera i gitaristu Keitha Richardsa, Charlie Watts je od početka bio član grupe ‘Rolling Stones’.

Charlie Watts je u junu proslavio 80. rođendan (EPA)

Charlie Watts, bubnjar “Rolling Stonesa”, preminuo je u utorak u Londonu u 80. godini, rekao je njegov agent, izrazivši žaljenje zbog odlaska “jednog od najvećih bubnjara njegove generacije”.

“S velikom tugom javljamo da je umro naš dragi Charlie Watts”, kazao je njegov agent u saopćenju, dodajući da je otišao mirno u bolnici u Londonu ranije tokom dana, okružen članovima porodice.

Wattsov glasnogovornik još je početkom augusta rekao da bubnjar iz medicinskih razloga neće sudjelovati u američkoj turneji rock grupe planiranoj za jesen, prenosi Hina, pozivajući se na AFP.

Bubnjar, koji je u junu proslavio 80. rođendan, bio je član “Rolling Stonesa” od 1963. godine.

Liječio se od raka grla

Uz vođu Micka Jaggera i gitaristu Keitha Richardsa, Charlie Watts je od početka bio član grupe kroz koju su prodefilirali Mick Taylor, Ronnie Wood i Bill Wyman.

Watts se 2004. godine u Londonu liječio od raka grla.

Oporavio se nakon četiri mjeseca borbe s bolešću, tokom koje je šest sedmica primao intenzivnu terapiju zračenjem.

“Charlie je bio suprug, otac i djed kojeg su svi voljeli, a kao član ‘Rolling Stonesa’ bio je među najvećim bubnjarima svoje generacije”, ocijenio je M. Doherty.

“Molimo da se u ovim teškim trenucima poštuje privatnost njegove porodice, članova grupe i najbližih prijatelja”, dodao je.

Izvor: Agencije