‘Zavjet nauci’, dokumentarni film na AJB

Ovih dana, nauka ima više pitanja nego odgovora, ali liječnici i farmaceuti nastavljaju dalje, jer su nova otkrića potrebnija nego ikad.

Ovih dana, nauka ima više pitanja nego odgovora.

Ali liječnici i farmaceuti nastavljaju dalje, jer su nova otkrića potrebnija nego ikad.

Podrška finalista međunarodnih nagrada “International Medis Awards” – za najbolja naučna dostignuća, naš je zalog nauci.

Pridružite nam se u dokumentarnom filmu “Pledge to Science” (Zavjet nauci), sa nadahnutim govornicima kao što su John Nosta, Alastair Campbell, Milica Momčilović, Gil Golden, Stuart Pelz, prof. Walter Klepetko i mnogi drugi.


Film “Predani nauci” gledajte na Al Jazeeri Balkans u sekciji Regioskop, u utorak 15.06. u 17:05, repriza u 23:05, te na digitalnim platfromama.


O reditelju

Reditelj Nejc Levstik je pohađao Akademiju za pozorište, radio, film i televiziju u Ljubljani i diplomirao 2014. godine te stekao naziv filmskog i televizijskog režisera.

U posljednjih deset godina radio je na projektima za različite agencije, televizije i producentske kuće. Jedan od njegovih ranih radova bio je kratki dokumentarni film o mentalnom zdravlju mladih „Odlučujem se za život“ (u originalu „I Choose to Live“), koji je prikazan u više kina širom Slovenije.

Kao režiser je koautor dvije popularne slovenske televizijske serije koje su prikazivane u prime time terminu: „Sudbonosno vino“ i „Rijeka ljubavi“ („Usodno vino“ i „Reka ljubezni“).

Tokom četiri godine režirao je emisije nacionalnog slovenskog izbora za pjesmu Evrovizije. Također je režirao humorističnu emisiju „Na žaru“, s drugim najvišim televizijskim rejtingom u historiji Slovenije. Godine 2019. režirao je turneju „The Magic Tour“, koncertnu predstavu u areni za jednu od najpopularnijih pjevačica u regiji – Severinu.

Više od pet godina radi na dugotrajnom dokumentarnom projektu „Kasting“.

Izvor: Al Jazeera