‘Ponoćna smjena’, dokumentarni film na AJB

Film “Ponoćna smjena” je bio selektovan i prikazan u Last Minute Cinema selekciji trećeg izdanja AJB DOC Film Festivala.

U najbogatijim naseljima Mexico Cityja porodica Ochoa ima privatno vozilo hitne pomoći i s ostalim pružateljima te usluge takmiči se za pacijente kojima je ona hitno potrebna.

Film “Ponoćna smjena” gledajte na AJB u sekciji Regioskop, utorak 11.05. u 17:05, repriza u 23:05, te na digitalnim platformama.

Luke Lorentzen – režiser, producent, snimatelj, montažer

Luke Lorentzen (Ustupljeno Al Jazeeri)

Luke Lorentzen rođen je 1993, a nedavno je diplomirao na Odsjeku za umjetnost i historiju umjetnosti Univerziteta Stanford, na Katedri za historiju umjetnosti i film. Santa Cruz del Islote, njegov kratki dokumentarni film iz 2014. o maloj i gusto naseljenoj ribarskoj zajednici u Kolumbiji, dobitnik je deset nagrada na međunarodnim filmskim festivalima, uključujući San Francisco International, Full Frame Documentary, Camden International i Chicago International. Njegov prvi dugometražni dokumentarni film New York Cuts iz 2015. uvid je u dešavanja u šest frizerskih salona iz različitih kulturnih sredina grada New Yorka. Film je premijerno prikazan na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu, a američku premijeru imao je na filmskom festivalu Camden International. Luke je također dio kreativnog tima koji stoji iza Netflixove dokumentarne serije Last Chance U (od prve do četvrte sezone). U svojim radovima istražuje elemente svakodnevnog života, često rigoroznim formalnim sredstvima, preispitujući načine pripovijedanja priča zasnovanih na stvarnom životu i eksperimentišući njima. Luke je rođen u saveznoj državi Connecticut i trenutno nema stalno boravište, a posljednji projekti na kojima je radio bili su u Kansasu, Mexico Cityju i Italiji.

Filmografija

New York Cuts (2015) – 77 min.

Santa Cruz del Islote (2014) – 19 min.

Izvor: Al Jazeera

Povezane

Film Galeb iz 2020. bavi se Titovim putovanjima, jedinstvenim u savremenoj političkoj historiji na kojima je Tito dogovorio okupljanje Pokreta nesvrstanih, najveće asocijacije zemalja nakon UN-a.

27 Feb 2021
Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO