Preminuo američki glumac Charles Grodin

Poznat po ulogama u filmovima „Heartbrake Kid“, u komičnom trileru sa Robertom de Nirom „Midnight Run“ i komediji „Beethoven“.

Grodin je preminuo od tumora koštane srži (AP)
Grodin je preminuo od tumora koštane srži (AP)

Poznati američki glumac Charles Grodin preminuo je danas u 87. godini u svom domu u Wiltonu, u američkoj saveznoj državi Connecticut, javio je Tanjug pozivajući se na AP.

Grodin, poznat po ulogama u filmovima „Heartbrake Kid“, u komičnom trileru sa Robertom de Nirom „Midnight Run“ i komediji „Beethoven“ bio je i pozorišni glumac, ali i komentator na radiju i televiziji.

Grodin se pojavljivao i u filmovima „Dave“, „Woman in Red“, „Rosemary's Baby“ i „Heaven Can Wait“, a igrao je u više od 50 filmova.

Dvoje djece i Emmy

Iz prvog braka sa Juliom Ferguson je dobio kćerku, komičarku Marion Grodin, a sa drugom suprugom Allisom Darwood je imao sina Nicolasa.

Kako navodi Guardian, Grodin je preminuo od tumora koštane srži, a istu vijest je prenio New York Times pozivajući se na njegovog sina Nicolasa.

Osvojio je brojne nagrade, među kojima je Emmy 1978. godine.

Izvor: Agencije

Povezane

Borisa Komnenića regionalna publika zasigurno će ga pamtiti po ulozi Aleksandra Saše Popadića u seriji Bolji život.

07 Mar 2021

Pozorišna veteranka dobila je Oscara za najbolju sporednu glumicu u romantičnoj komediji ‘Opčinjena mjesecom’ 1987. godine.

02 May 2021
Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO