Film ‘Mare’ najbolji na američkom SEEFestu

Riječ je o drugoj nagradi ovogodišnjeg SEEFesta za tu švicarsko-hrvatsku koprodukciju.

Marija Škaričić dobila je festivalsku godišnju nagradu za glumu (Sandra Šimunović / Pixsell)
Marija Škaričić dobila je festivalsku godišnju nagradu za glumu (Sandra Šimunović / Pixsell)

Film Mare Andree Štake osvojio je nagradu za najbolji dugometražni igrani film na 16. izdanju Filmskog festivala jugoistočne Evrope SEEfest, koji je, umjesto u Los Angelesu, ove godine održan online.

Riječ je o drugoj nagradi ovogodišnjeg SEEFesta za tu švicarsko-hrvatsku koprodukciju, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Marija Škaričić, koja nosi naslovnu ulogu, dobila je festivalsku godišnju nagradu za glumu, Legacy Acting Award.

Osim Mare, na ovom festivalu nagrađeni su i dugometražni dokumentarni filmovi Nun of Your Business Ivane Marinić Kragić i Ono drugo selo Jadrana Bobana, koji dijele nagradu za najbolju fotografiju u dokumentarnoj kategoriji, prenosi Hina.

Prikazano 11 hrvatskih filmova

Najboljim kratkometražnim animiranim filmom ovogodišnjeg SEEfesta proglašena je Arka Natka Stipaničeva, a Cockpera Kate Gugić osvojila je posebno priznanje žirija u istoj kategoriji.

Osnivačica i direktorica SEEfesta Vera Mijojlić rekla je kako te nagrade predstavljaju kulturnu i kinematografsku raznolikost jugoistočne Evrope.

“Ponosni smo na svoje dosadašnje rezultate u otkrivanju novih talenata te u upoznavanju američke publike s ljepotama, umjetnosti i domišljatosti ovih marginaliziranih kultura”, dodala je.

Filmski SEEfest održan je od 28. aprila do 5. maja, a u programu je prikazano 11 hrvatskih naslova.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO