Od korona virusa preminuo bubnjar Dragoljub Ðuričić

Đuričić je svirao u velikom broju grupa, uključujući YU grupu, Kerber i Leb i sol.

Dragoljub Đuričić bio je član pratećih bendova Zdravka Čolića i Ðorđa Balaševića (Sava Radovanović / Tanjug)

Poznati crnogorski bubnjar Dragoljub Ðuričić preminuo je danas u bolnici “Dr Dragiša Mišović” u 69. godini od posljedica korona virusa, potvrđeno je Tanjugu.

Ðuričić je poznat kao bubnjar bendova YU grupa, Kerber, Leb i sol…

Bio je član pratećih bendova Zdravka Čolića i Ðorđa Balaševića.

Rođen u Cetinju, živio u Beogradu

Imao je autorske projekte koji su okupljali i edukovali mlade bubnjare širom regiona, a bio je i predsjednik Udruženja muzičara jazz, rock i pop muzike Srbije.

Đuričić je rođen 1953. godine u Cetinju, a živio je u Beogradu.

Vijest o Đuričićevoj smrti mnoge je zatekla i ostavila u ogromnom šoku, a bol i teške emocije izrazili su putem društvenih mreža.

“Veliki Dragoljub. Takav je bio, kako mu i ime kaže. Slava mu”, bilo je sve što je napisao Živorad Žika Milenković, lider grupe Babe i gitarista benda Bajaga i Instruktori.

Pevač Dejan Cukić koji je sarađivao sa čuvenim bubnjarem smogao je snage da napiše samo “Nemam reči”.

Oproštaj od muzičara

Fudbalski klub Partizan se takođe oglasio na Twitteru potresnim riječima: “Tvoja ljubav prema Partizanu bila je jaka kao svaki udar bubnja! Koliko je on bio tvoj život toliko su bile crno-bele boje! Počivaj u miru naš prijatelju i pozdravi ekipu”.

Rok grupa iz Niša Kerber na Facebook stranici posvetila je više teksta svom saradniku koji je bio bubnjar tog benda od 1986. do 1990. godine.

“Sa velikom tugom, u šoku, ovim putem se opraštamo od našeg druga, brata, Dragoljuba Ðuričića”, stoji u saopštenju grupe.

“Dragi nas Ðuro, ostaćeš upamćen kao jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora, sa nama si snimio naše najveće hitove, a malo je velikih grupa i izvođača sa kojima nisi delio binu! Bila nam je čast svirati i živeti sa tobom u jednom periodu naših života”, napisali su oproštajne riječi članovi grupe.

 

Izvor: Agencije