‘Moj babo ironman’, dokumentarni film na AJB

Dokumentarni film “Moj babo ironman” Samira Smajovića bit će regionalno prikazan 21. marta 2021. u 19:05, repriza u 23:05 AJB SportDoc na AJB te na digitalnim platformama AJB.

Dokumentarni film “Moj babo ironman” autora Samira Smajovića svojevrsna je priča o ljudskoj izdržljivosti. Priča iz novopazarske čaršije o velikom uspjehu sportiste rekreativca, četrdesettrogodišnjeg frizera Ede koji je sa sjevera Italije, sinu Idrisu, donio titulu ironmana i tako postao njegov heroj. O njegovom podvigu svjedoče kolege rekreativci kao i vrhunski sportisti: Rifat Zilkić, Elzan Bibić, Teodora Simović, Esad Hasanović, Emir Koca, Aladin Sejfić i drugi. Edo je svojim primjerom postavio jasan izazov – budi ironman i kao sportista i kao čovjek. Film afirmiše zdrav način života i poziva sve, bez obzira na godine, da se okrenu sportu i rekreaciji.

Samir Smajović

Samir Smajović, rođen je 1970. godine u Novom Pazaru.

Diplomirao je grafički dizajn u Novom Pazaru 2013. a u Kragujevcu 2014. godine stekao zvanje master grafički dizajner. Doktorand je na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umjetnosti u Beogradu, smjer Digitalna umjetnost. Učestvovao je na više kolektivnih izložbi sa svojim slikarskim i dizajnerskim radovima. Bavi se grafičkim dizajnom, fotografijom, filmom te TV i videoprodukcijom.

Od 2001. godina radi na RTVNP-u na različitim pozicijama, a za tu televizijsku kuću realizovao je kompletan vizuelni identitet nekoliko puta. Iza sebe ima bogato radno iskustvo u vidu više eksperimentalnih filmova, TV-reklama, različitih televizijskih formi, grafičkog dizajna i umjetnosti.

Trenutno radi na kratkom igranom filmu u okviru svog doktorskog umjetničkog projekta.

Adela Crnovršanin

Adela Crnovršanin, je rođena 1981. godine u Novom Pazaru.

Diplomirala je ekonomiju u Novom Pazaru 2006. godine i stekla zvanje master ekonomije. Doktorand je Fakulteta za menadžment Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Od 2009. godine zaposlena je u RTV-u Novi Pazar kao finansijski menadžer. Sa Samirom Smajovićem, autorom filma Moj babo Ironman, radila je na mnogim projektima iz oblasti umjetnosti, filmske i TV-produkcije. Na spomenutom dokumentarnom filmu bila je producentica.

Adnan Ahmetović

Adnan Ahmetović, muzički urednik i producent RTVNP-a i vlasnik produkcije Play On, rođen je u Novom Pazaru  1976. godine. Karijeru  u medijima je počeo 1997. godine, na Radiju Novi Pazar, potom TV Ekranu, radi u RTV-u Novi Pazar.  Kao član žirija suorganizovao je mnoga muzička takmičenja širom Balkana. Posjeduje značajno iskustvo u organizaciji javih snimanja, proizvodnje muzičkih spotova i filmova. Dokumentarne emisije koje potpisuje Adnan Ahmetović emitovane su na TRT-u, MTV-u i drugim velikim televizijama.  Adnan sarađuje s različitim nacionalnim televizijama, muzičkim produkcijama i magazinima.

Hajrudin Ličina

Hajrudin Ličina rođen je u Novom Pazaru 1982. godine. Radi kao profesionalni fotograf i kamerman već 18 godina. Posjeduje značajno iskustvo u svim područjima fotografije, a posebno u advertising fotografiji. Sarađuje s raznim magazinima i nacionalnim televizijama kao sto su: TRT, Nova S, Prva TV. Hajrudin Ličina je snimatelj u RTVNP-u.

Izvor: Al Jazeera