Kolumnist NYT: Tvor iz crtanog filma propagira kulturu silovanja

Charles Blow zahtijeva od Warner Brosa da raskrsti sa Pepeom Le Tvorom.

Pepe podržava narativ o silovanju i seksualnom napastvovanju u seriji čija su ciljna grupa djeca i mladi, tvrdi kolumnist (Screenshot)
Pepe podržava narativ o silovanju i seksualnom napastvovanju u seriji čija su ciljna grupa djeca i mladi, tvrdi kolumnist (Screenshot)

Junak crtanih filmova Pepe Le Tvor (Pepe Le Pew) mogao bi uskoro doživjeti svoj kraj, pošto je kolumnist New York Timesa od produkcijske kuće Warner Bros zatražio da zauvijek raskrsti s njim.

Kolumnist Charles M. Blow  tvrdi da tvor, „francuski crtani ljubavnik“, propagira „kulturu silovanja“.

„Pogledajmo – on grabi/ljubi žene/strance, iznova, uporno i protiv njene volje. Ona se bori da mu pobjegne, ali on je ne pušta. Zaključava vrata da je spriječi u bijegu“, napisao je Blow.

‘Brzi Gonzales popularizuje rasizam’

Kako prenosi b92, Blow je skrenuo pažnju i na miša Brzog Gonzalesa, jer „popularizuje rasizam prema Latinoamerikancima i Meksikancima“.

Pepe je, pak, stalno prikazivan kako pokušava osvojiti mačku Penelopu prema kojoj gaji simpatije, a ona iz epizode u epizodu odbija njegove nasrtaje.

Novinar, stoga, smatra da taj lik podržava narativ o silovanju i seksualnom napastvovanju u seriji čija su ciljna grupa djeca i mladi.

Warner Bros se nije zvanično oglasio.

Izvor : Al Jazeera

Povezane

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO